Przepisy
Figi na rucoli z szynką prosciutto
składniki:
opis: 1 opakowanie rukoli 100g.
4 szt świeże figi
4 plasterki szynki prosciutto
1 szt papryczki chili
2 łyżki pestek z granatu
1 szt awokado
DRESSiNG :
3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki soku z wyciśniętej pomarańczy
1 łyżeczka miodu
1/2 łyżeczki sambalu ( ostra pasta z papryczek chili )
szczypta soli
Etapy:
składniki:
-
-
Figi 1 szt - 4 szt -
- Dodaj
-
-
-
Pomarańcze siatka 1KG - 1 szt -
- Dodaj
-
-
-
Granat duży - 1 szt -
- Dodaj
-
-
-
Papryka chili 100 g. - 1 szt -
- Dodaj
-
-
-
Awokado zielone - 1 szt -
- Dodaj
-
opis: 1 opakowanie rukoli 100g.
4 szt świeże figi
4 plasterki szynki prosciutto
1 szt papryczki chili
2 łyżki pestek z granatu
1 szt awokado
DRESSiNG :
3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki soku z wyciśniętej pomarańczy
1 łyżeczka miodu
1/2 łyżeczki sambalu ( ostra pasta z papryczek chili )
szczypta soli
Umytą rukolę rozłożyć na talerzu .Dokładnie umyte figi przekroić na cztery części i ułożyć na sałacie. Pokrojoną lub delikatnie porwaną w paski szynkę ułożyć obok fig.Obranymi i pokrojonymi w plasterki awokado obłożyć sałatkę. Skropić obficie wcześniej przygotowanym dresingiem i udekorować cienko pokrojoną papryczką chili i pestkami granatu.