Przepisy
Sałatka z cykorii i pomarańczy
składniki:
opis: 2 cykorie
2 pomarańcze
1 brzoskwinia
1 granat
10 dag. Sera gruyere
DRESSING :
3 łyżki oleju z pestek winogron
3 łyżki jasnego octu balsamicznego
1 ząbek czosnku, sól, cukier
½ łyżeczki sambalu ( ostra pasta z papryczek chilii)
Etapy:
składniki:
-
-
Cykoria 0,5kg - 2 szt -
- Dodaj
-
-
-
Pomarańcza deserowa 1 kg. - 2 szt -
- Dodaj
-
-
-
Granat duży - 1 szt -
- Dodaj
-
-
-
Czosnek harnaś - 1 ząbek -
- Dodaj
-
opis: 2 cykorie
2 pomarańcze
1 brzoskwinia
1 granat
10 dag. Sera gruyere
DRESSING :
3 łyżki oleju z pestek winogron
3 łyżki jasnego octu balsamicznego
1 ząbek czosnku, sól, cukier
½ łyżeczki sambalu ( ostra pasta z papryczek chilii)
Do miseczki wycisnąć czosnek i połączyć go ze składnikami dressingu. Cykorię oczyścić, usunąć głąb, listki umyć i pokroić. Umyte pomarańcze obrać i starannie oczyścić z białej skórki, podzielić na cząstki, każdą przekroić na pół. Brzoskwinię umyć, obrać ze skórki, pokroić w paski lub w grubsza kostkę ( może być brzoskwinia z puszki ).Ser pokroić w niewielkie paseczki lub zetrzeć na grubszej tarce. Składniki ułożyć na półmisku polać sosem i udekorować pestkami granatu.