Przepisy
Faszerowane ogórki
składniki:
opis: Ogórek wąż - 1 szt
serek ricotta - 1 op
koperek - 4 gałązki
natka pietr.- 1 łyżeczka
Rzodkiewka - 2 szt
Papryczka chili - 1 szt
kilka plasterków szynki dojrzewającej
kilka plasterków łososia wedzonego
sól,pieprz
Etapy:
składniki:
-
-
ogórek zielony wąż - 1 szt -
- Dodaj
-
-
-
Koper pęczek - 1 szt -
- Dodaj
-
-
-
Natka pietruszki - 1 szt -
- Dodaj
-
-
-
Papryka pepperoni 100 g. - 1 szt -
- Dodaj
-
-
-
Rzodkiewka - 1 szt -
- Dodaj
-
opis: Ogórek wąż - 1 szt
serek ricotta - 1 op
koperek - 4 gałązki
natka pietr.- 1 łyżeczka
Rzodkiewka - 2 szt
Papryczka chili - 1 szt
kilka plasterków szynki dojrzewającej
kilka plasterków łososia wedzonego
sól,pieprz
Umytego ogórka pokroić na grube dwu centymetrowe plastry.Każdy kawałek wydrążyć łyżeczką, tak aby powstały mini miseczki. Miąższ ze środka drobno posiekać wymieszać z serkiem, łyżeczką drobno pokrojonego koperku i łyżeczką tak samo pokrojonej natki,całość doprawić solą i pieprzem do smaku.Do środka wydrążonych ogórków włożyć łyżeczkę przygotowanej pasty i dodać po kawałku szynki lub łososia całość przybrać piórkiem koperku,plasterkiem rzodkiewki i papryczki.Dodatkowo całość można udekorować pestkami granatu.