Przepisy
Miodowa rzepa
składniki:
opis: Czarna rzepa - 3 szt
Rozmaryn 3 gałązki
Miód- 250 ml.
Powidła śliwkowe
Etapy:
składniki:
-
-
Rzepa czarna 0,5 kg - 1 szt -
- Dodaj
-
-
-
Rozmaryn doniczka duża - 1 szt -
- Dodaj
-
opis: Czarna rzepa - 3 szt
Rozmaryn 3 gałązki
Miód- 250 ml.
Powidła śliwkowe
Rzepę obrać i pokroić na plastry grubości 1 cm. Wybrać po 3-4 największe kawałki z każdej sztuki, oprószyć solą. Na patelni rozgrzać miód do średniej temperatury i powoli smażyć w nim rzepę do zarumienienia, pod koniec dodać listki rozmarynu. Podawać w naturalnie uzyskanym sosie z kilkoma listkami rozmarynu, ozdobione odrobiną powideł śliwkowych.